Εισαγωγείς κρυστάλλινων ειδών και πορσελάνης
Κρύσταλλο ή γυαλί

Το κρύσταλλο είναι γυαλί το οποίο περιέχει στα συστατικά του οξείδιο του μολύβδου. Ο λόγος για τον οποίο προστίθεται το οξείδιο του μολύβδου είναι για να μεγιστοποιηθεί η πυκνότητα του γυαλίου, το οποίο με τη σειρά του θα αποκτήσει μεγαλύτερη διάγεια και φωτεινότητα. Ετσι όσο πιο πολύ μόλυβδος περιέχεται στο γυαλί, τόσο πιο πολύ διαθλάται το φως μέσα σε αυτό.Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι κάποια κρύσταλλα είναι πιο βαριά από άλλα. Αυτό οφείλεται στο μόλυβδο, όσο πιο πολύ περιέχεται τόσο βαρύτερο το αντικείμενο.

Τα Χειροποίητα Κρύσταλλα τις πιο πολλές φορές περιέχουν κάποιες μικρές απειροελάχιστες φουσκάλες. Αυτό γίνεται όταν ο αέρας παγιδεύεται την ώρα της κατασκευής τους.Αυτές τις μικρές φουσκάλες μπορεί κάποιος να τις παρατηρήσει αν κοιτάξει το κρύσταλλο σε ισχυρό φως. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι το αντικείμενο που κρατάτε στα χέρια σας είναι σχεδόν βέβαια κατασκευασμένο στο χέρι! Αλλος τρόπος που κανείς μπορεί να αναγνωρίσει τα χειροποίητα κρύσταλλα είναι η ύπαρξη και πάλι κάποιων απειροελάχιστων κυματισμών στη μάζα ή σημάδια που μπορούν να εντοπιστούν με την αφή. Κανένα από αυτά (εφόσον ανιχνεύονται με δυσκολία)δεν αποτελεί ελάττωμα, αντιθέτως πρέπει να εκληφθεί ως πιστοποίηση της κατασκευής τους.

Η επιφάνεια των κρυστάλλων είναι ιδιαίτερα απαλή (εξαιτίας της ύπαρξης του μολύβδου). Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γνωρίσετε τρόπους για τη φροντίδα τους. Ακόμα και η σκόνη μπορεί να γίνει λειαντικό προκαλώντας γραμμώσεις.